Auto

BMW a lansat cel mai spaţios Seria 3. Cum arată noul 3 Gran Turismo - FOTO

BMW a lansat cel mai spaţios Seria 3

BMW a lansat cel mai spaţios Seria 3

Autor: Bogdan Alecu

07.02.2013, 13:17 4005
 
 

Bogdan Alecu

 

În cadrul Salonului Auto de la Geneva de la începutul lunii martie BMW va lansa noul Seria 3 Gran Turismo, a treia variantă de caroserie a gamei de clasă medie care se doreşte a fi o versiune mai practică, în stilul Seriei 5 Gran Turismo.

Noul model va putea fi comandat la dealerii din România începând cu luna iunie a acestui an. Debutul pe piaţă este aşteptat pentru jumătatea acestui an cu un preţ de început pentru România de 37.882 de euro cu TVA pentru versiunea 320i şi 40.362 deeuro cu TVA pentru 320d.

Cele patru uşi cu geamuri fără ramă, linia acoperişului tipică pentru coupé, în uşoară coborâre, şi hayonul mare, cu deschidere şi închidere automată, sunt principalele caracteristici ale noului Seria 3 Gran Turismo. Un spoiler spate activ - primul de acest gen la un model BMW - furnizează o lejeritate vizuală şi reduce înălţarea necesară pentru viteze de croazieră. Noul BMW Seria 3 Gran Turismo este mai lung cu 200 de milimetri faţă de BMW Seria 3 Touring, are ampatamentul extins cu 110 milimetri şi este mai înalt cu 81 de milimetri. Cu toate acestea, utilizarea inspirată a proporţiilor, suprafeţelor şi liniilor permit ca BMW Seria 3 Gran Turismo să fie recunoscut imediat ca un membru al noii gamei BMW Seria 3.

Pasagerul din faţă şi cei din spate beneficiază de o poziţie înălţată cu 59 de milimetri, ceea ce oferă o vizibilitate remarcabilă, în timp ce accesul este mult mai confortabil. în plus, BMW Seria 3 Gran Turismo oferă şi un spaţiu suplimentar pentru cap. Creşterea spaţiului va fi vizibilă mai ales în compartimentul din spate, unde - în comparaţie cu Sedan şi Touring - pasagerii se pot bucura de un plus de 70 de milimetri pentru picioare - spaţiul este unul comparabil cu cel dintr-o limuzină de segment superior. Formele de design, schema coloristică şi materialele utilizate creează o ambianţă de lounge care permite pasagerilor să se bucure de confort atât în călătoriile scurte, cât şi în cele lungi.

Zona de încărcare reflectă dimensiunile extinse ale automobilului, portbagajul de 520 de litri depăşind cu 25 de litri pe cel de la BMW Seria 3 Touring. Deschiderea largă a zonei de încărcare şi accesul printr-un hayonul care se deschide mult în sus permit un acces mai uşor. Calităţile practice standard - divizare/rabatare a spătarului banchetei în raport 40:20:40, tetiere rabatabile, spătare cu înclinare reglabilă (funcţie cargo) şi etajeră pentru colete din două elemente - subliniază funcţionalitatea impresionantă a BMW Seria 3 Gran Turismo. Zona largă de încărcare poate fi utilizată în diferite moduri, ceea ce permite o gestiune inteligentă a spaţiului. Dotări practice, precum puncte de fixare, cârlige multifuncţionale şi un compartiment de stocare sub podea, permit o folosire şi mai convenabilă, în timp ce benzile LED care luminează zona cargo accentuează calitatea premium a modelului Seria 3 Gran Turismo.

Combinaţiile şi utilizarea materialelor de calitate şi finisajele de top subliniază ambianţa premium de la bordul noului BMW Seria 3 Gran Turismo. Cel mai nou membru al gamei Seria 3 poate fi comandat într-o versiune entry-level, cu pachete de design Sport Line, Luxury Line sau Modern Line, dar şi cu pachetul opţional M Sport, care va fi disponibil din luna iulie 2013.

Chiar de la lansarea BMW Seria 3 Gran Turismo, clienţii pot alege dintr-o selecţie de cinci motoare care acoperă un spectru al puterilor între 105 kW/143 CP şi 225 kW/306 CP. Toate propulsoarele utilizează tehnologia BMW TwinPower Turbo. Vârful de gamă cu şase cilindri, aflat sub capota BMW 335i Gran Turismo, este acompaniat de motoarele pe benzină, cu patru cilindri, de la BMW 328i Gran Turismo şi BMW 320i Gran Turismo. Formula va fi completată încă de la lansare de cele două agregate diesel de 2,0 litri, aflate în echiparea modelelor BMW 320d Gran Turismo şi BMW 318d Gran Turismo.

Puterea este transferată către roţile spate prin intermediul unei transmisii manuale cu şase trepte, o cutie de viteze automată, cu opt rapoarte, este disponibilă opţional pentru toate variantele de motorizare. Ambele transmisii sunt combinate cu funcţia Auto Start-Stop pentru reducerea consumului.

O selecţie de sisteme de asistare a conducătorului şi soluţii de mobilitate, disponibile standard sau opţional în cadrul programului BMW ConnectedDrive, permit noului BMW Seria 3 Gran Turismo să impună standardele în segmentul său în ceea ce priveşte siguranţa, confortul şi infotainmentul. Un punct de atracţie al gamei este cea mai recentă generaţie de Head-Up Display integral color care proiectează principalele informaţii pe parbriz, la rezoluţie înaltă. Alături de alte sisteme de asistare care îmbunătăţesc confortul şi siguranţa se regăseşte şi tehnologia extrem de eficientă a interfeţei, care permite utilizarea extinsă a telefoanelor mobile şi a numeroase funcţii Bluetooth de birou pentru servicii bazate pe internet. Opţiunea Apps şi aplicaţia gratuită BMW Connected furnizează acces la servicii precum reţele de socializare, web radio şi funcţii iPhone de calendar. Nu trebuie uitate nici serviciile de informaţii sau organizarea călătoriei care utilizează serviciile Google Maps şi Panoramio, prin care este crescut nivelul de confort al pasagerilor noului BMW Seria 3 Gran Turismo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO