Auto

BMW a luat în calcul Deva pentru o uzină, dar s-a dus la Debrecen, în Ungaria, pentru a investi 1 mld. euro. MOTIVUL pentru care a evitat România

BMW a luat în calcul Deva pentru o uzină, dar s-a dus...
04.08.2018, 10:56 3576

BMW Group, unul dintre cei mai mari constructori de automobile premium din lume, a anunţat ieri că va construi o uzină nouă de automobile în Ungaria, în apropierea oraşului Debrecen. Investiţia va fi de un miliard de euro, locaţia de producţie va oferi o capacitate de până la 150.000 de unităţi pe an şi va crea peste 1.000 de locuri de muncă. 

Aceasta este cea de-a treia investiţie majoră pierdută de România după cea a Jaguar Land Rover care a ales Slovacia, noua uzină a Daimler care s-a dus tot în Ungaria cu un al doilea miliard de euro şi una de 600 mil. euro a Daimler într-o uzină de motoare care a mers spre Polonia.

„Trebuie să luăm în serios toate aceste semnale venite de la investiţiile majore în industria auto, şi nu numai, pentru că, în ultima vreme România nu mai este luată în calcul în faza de analiză. În anii trecuţi Mercedes şi Audi au ales tot Ungaria, ca şi BMW, în cazul de faţă, pentru construcţia de uzine. Să ne uităm puţin care sunt elementele pe care toţi aceşti mari constructori le-au anunţat ca fiind importante în luarea deciziei“, a spus Daniel Anghel, partener, liderul Echipei de Servicii pentru Sectorul Automotive, PwC România. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO