Auto

BMW este pregătit pentru interzicerea maşinilor cu ardere internă mai devreme decât prevede UE: „Suntem pregătiţi să venim în întâmpinare cu o gamă largă de vehicule electrice sustenabile”

BMW este pregătit pentru interzicerea maşinilor cu...

Autor: Alexandru Gologan, Mediafax

14.10.2021, 19:25 327

BMW este pregătit pentru interzicerea maşinilor cu ardere internă mai devreme decât prevede noul proiect de lege al Uniunii Europene pentru combaterea încălzirii globale.

Uniunea Europeană a propus interzicerea maşinilor cu motoare pe combustie internă din 2035, ca parte a unui pachet mai larg de măsuri privind combaterea încălzirii globale.

Directorul general al BMW Oliver Zipse a declarat că până în 2030 gama de maşini electrice a companiei se va diversifica şi nu vor întâmpina probleme din această perspectivă.

"Vom fi gata pentru interzicerea motoarelor pe combustie internă. Dacă o regiune, un oraş, o ţară vrea să le interzică, suntem pregătiţi să venim în întâmpinare cu o gamă largă de vehicule electrice sustenabile", a declarat Zipse într-o conferinţă în oraşul Nuertingen, lângă Stuttgart.

Spre deosebire de rivalii de la Volkswagen şi General Motors, BMW nu a stabilit o dată când va scoate din producţie maşinile pe bază de combustibili fosili. Compania germană estimează că până în 20230 vânzările globale de maşini electrice vor atinge 50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO