Auto

BMW, la un pas să fie detronat de Mercedes. Profitul gigantului german a scăzut, în timp ce Mercedes decolează

BMW, la un pas să fie detronat de Mercedes. Profitul...

Autor: Ştefan Stan

04.11.2016, 13:39 480

Profitul pe trimestrul al treilea al BMW a scăzut, în condiţiile în care producătorul german a cheltuit mai mult pe dezvoltarea maşinilor electrice şi întâmpină dificultăţi la vânzarea sedan-urilor de lux în SUA, unde cumpărătorii prefer vehiculele sport de utilitate, scrie Bloomberg.

Profitul BMW din vânzarea de maşini a scăzut la 8,5%, faţă de 9,1% anul trecut, potrivit unui anunţ al companiei. Aceasta se compară cu un profit de 11,4% la rivalul Mercedes, care câştigă clienţi cu o linie nouă de limuzină.

Acţiunile BMW au scăzut cu peste 2,2%. Dacă nu se schimbă nimic, BMW va pierde primul loc pe piaţa vânzării maşinilor de lux în favoarea Mercedes. BMW încearcă să vândă maşini mai mari şi mai scumpe în încercarea de a-şi finanţa investiţiile în divizia de maşini electrice.  

Producătorul german a fost unul dintre pionierii pe segmentul maşinilor electrice, dezvoltând modelul de oraş i3 în 2013. BMW încearcă să îşi revină după scăderea vânzărilor în Statele Unite, unde vânzările încetinesc după şase ani de câştiguri constante.

În SUA, vânzările au scăzut cu 8,7% pentru producătorul german, singura regiune care a raportat un declin major. Livrările în Europa au crescut cu 10,4%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO