Auto

Boagiu cere intensificarea controalelor la vânzătorii de anvelope de iarnă

Boagiu cere intensificarea controalelor la vânzătorii de anvelope de iarnă

Autor: Neagu Lidia-Ileana

14.11.2011, 16:54 211

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, a solicitat Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) să intensifice controalele la vânzătorii de anvelope de iarnă.

"Decizia de a solicita intensificarea controalelor are în vedere evitarea şi eliminarea potenţialelor cazuri de nerespectare a prevederilor ca urmare a comercializării unor produse care nu corespund specificaţiilor (...), fapt care ar constitui un risc ridicat pentru siguranţa rutieră", se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor, scrie Mediafax.

De la 1 noiembrie, conducătorii auto sunt obligaţi să echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă, lanţuri şi alte echipamente specifice în cazul în care circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Potrivit MTI, anvelopele denumite comercial "all seasons" sau 4S, ca şi cele Alpin, Mountain sau Winter, sunt acceptate dacă au marcajul specific anvelopelor de zăpadă (M+S, M.S., M&S).

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: