Auto

Boeing a avertizat transportatorii aerieni că există riscul depunerii de gheaţă la motoarele noilor avioane fabricate de General Electric

Boeing a avertizat transportatorii aerieni că există...

Autor: Anca Dumitrescu

25.11.2013, 10:20 1209

Avertismentul a determinat compania Japan Airlines să retragă aeronavele 787 Dreamliners de pe două rute internaţionale. Alte companii aeriene afectate includ Lufthansa, United Airlines şi Cathay Pacific Airways.

"Boeing şi JAL împărtăşesc angajamentul de asigurare a siguranţei pasagerilor şi personalului de zbor. Respectăm decizia JAL de a suspenda cursele 787 pe anumite rute", a declarat un purtător de cuvânt al constructorului american de avioane.

Decizia a avut loc după producerea a şase incidente, în perioada aprilie-noiembrie, în care au fost implicate cinci avioane 747-8 şi un 787, în care aerronavele cu motoare fabricate de General Electric au înregistrat pierderi temporare de presiune, în timp ce zburau la altitudine mare.

Problemele au fost provocate de formarea de cristale de gheaţă, pornind din spatele elicelor şi până la motoare. Toate avioanele au aterizat în siguranţă, a spus un purtător de cuvânt al General Electric.

Boeing şi General Electric lucrează la modificări de software prin care speră să rezolve problemele.

Toate avioanele 747-8 sunt dotate cu motoare GEnx, iar 787 cu motoare GE sau Trent 1000 fabricate de Rolls-Royce.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO