Auto

Bogdan Marişca, Ford Driving Skills for Life: Siguranţa în trafic trebuie promovată încă din şcoală dacă vrem să reducem numărul accidentelor rutiere

Bogdan Marişca, Ford Driving Skills for Life: Siguranţa...

Autor: Bogdan Alecu

27.11.2018, 18:58 194

România, alături de Bulgaria, are cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană, motiv pentru care anul trecut au avut loc mai mult de 90 de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori, potrivit unui raport al Comisiei Europene privind siguranţa rutieră.

În 2017, 25.300 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere pe teritoriul UE, cu 300 mai puţine decât în 2016 (-2%) şi cu 6.200 mai puţine decât în 2010 (-20%). Deşi tendinţa este încurajatoare, de acum îndeplinirea obiectivului UE de reducere la jumătate a numărului de accidente rutiere mortale între 2010 şi 2020 va fi foarte dificilă.

Bogdan Marişca, instructorul-şef al programului Ford Driving Skills for Life şi pilot al echipei Napoca Rally şi în top trei cei mai buni piloţi de raliu din România, spune că "educarea" participanţilor la trafic trebuie realizată cât mai din timp, iar cursurile de siguranţă rutieră cu exemple concrete de ce se poate întâmpla în trafic în diverse situaţii, trebuie realizate din liceu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO