Auto

Boston Consulting Group: Criza COVID-19 poate duce la pierderi de vânzări de până la 67 miliarde de lei în industria auto şi trecerea EBIDTA în teritoriu negativ

Boston Consulting Group: Criza COVID-19 poate duce la...

Autor: Roxana Rosu

13.05.2020, 13:36 202

Criza COVID-19 poate duce la pierderi de vânzări de până la 67 miliarde de lei şi o reducere a EBITDA de până la 19 miliarde de lei în industria auto din România, ceea ce ar duce rezultatul în teritoriu negativ, potrivit unei analize realizată de Boston Consulting Group.

O scădere chiar şi de 20% a volumului vânzărilor poate testa chiar şi cele mai solide companii.  O analiză efectuată de Boston Consulting Group asupra mai multor companii din acest sector din România arată un impact potenţial foarte mare: într-un scenariu sever, EBITDA (câştiguri înainte de dobândă, taxe, depreciere şi amortizare) ar putea scădea cu până la 19 miliarde de lei, de la aproximativ 13,4 miliarde lei prognozate la -5,5 miliarde lei, ajungând în teritoriu negativ, în timp ce pierderile din vânzări s-ar putea cifra la 67 miliarde de lei”.

Cererea şi vânzările au scăzut brusc în ultimele două luni la nivel global, multe pieţe ajungând la o cădere dramatică a vânzărilor de vehicule noi, chiar cu peste 80% la cele care au avut o expunere maximă.

”Explicaţia simplă este că încrederea consumatorilor şi performanţa economiei merg mână în mână, ambele fiind afectate pe termen scurt: din cauza incertitudinilor economice, majoritatea consumatorilor nu doresc să achiziţioneze un vehicul nou în acest moment. Pe fondul acestei incertitudini, cererea din industria auto este amânată”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO