Auto

Brandul britanic Aston Martin revine în competiţia de Formula 1, în parteneriat cu compania americană Cognizant, prezentă şi pe piaţa din România

Brandul britanic Aston Martin revine în competiţia de Formula 1, în parteneriat cu compania americană Cognizant, prezentă şi pe piaţa din România

Autor: Roxana Rosu

11.01.2021, 14:27 682

Brandul britanic Aston Martin revine în competiţia de Formula 1, în parteneriat cu compania americană Cognizant, prezentă şi pe piaţa din România prin intermediul Cognizant Softvision.

„Întoarcerea Aston Martin la Formula 1, după mai mult de 60 de ani, este un moment de referinţă în istoria sportului. Toată lumea ştie deja ce semnifică Aston Martin, dar echipa de Formula 1 ne va permite să ducem esenţa mărcii spre noi orizonturi, construind pe bazele solide puse de echipele anterioare. Sunt extrem de mândru că putem începe acest nou capitol cu ​​sprijinul Cognizant”, a declarat Lawrence Stroll, Preşedinte al echipei Aston Martin Cognizant Formula One.

În martie, compania va dezvălui maşina creată la sediul global al Aston Martin din Gaydon, Warwickshire, şi va prezenta piloţii: de patru ori campion mondial, Sebastian Vettel, şi multiplu ocupant de podium la Grand Prix-uri, Lance Stroll.

Din noua poziţie, Cognizant va juca un rol cheie în transformarea digitală a noului proiect.

„Suntem absolut încântaţi să fim Title Partner al echipei Aston Martin Cognizant Formula One ™. Brandurile noastre globale au multe în comun. Amândouă sunt branduri inovatoare, orientate spre viitor, cărora le place să se mişte rapid, să rămână focusate şi să ia iniţiativă. Înţelegem puterea incredibilă a tehnologiilor avansate de astăzi şi cum să le valorificăm pentru a crea experienţe unice pentru clienţi. Suntem încântaţi de promisiunea acestui parteneriat puternic şi reciproc benefic.”, spune Brian Humphries, CEO Cognizant.

Grupul de IT american a intrat pe piaţa din România în 2018 prin achiziţia firmei locale Softvision.

Cognizant Softvision dezvoltă soluţii şi produse digitale complete şi este unul dintre cei mai mari angajatori de tehnologie din România. La finalul anului 2020, a ajuns la 2.000 de angajaţi, în studio-uri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara şi Baia Mare.

Tot la finalul anului 2020, Cognizant Softvision a primit premiul pentru „Cel mai mare angajator din IT în pandemie” la Gala ZF.

 
AFACERI DE LA ZERO