Auto

Brenciaglia, Ford: Reducerea TVA şi creşterea salariilor bugetarilor de la 1 ianuarie vor aduce un impuls pe piaţa auto

Valerio Brenciaglia: În primul trimestru al anului viitor vom vedea noi deschideri în reţea. Întâi vom avea Vignale Lounge pentru a putea vinde modelele, după care Ford Store.

Valerio Brenciaglia: În primul trimestru al anului viitor vom vedea noi deschideri în reţea. Întâi vom avea Vignale Lounge pentru a putea vinde modelele, după care Ford Store.

Autor: Bogdan Alecu

07.12.2015, 00:08 494

Segmentul de retail, cel al persoanelor fizice, care s-a redus semnificativ în ultimii şapte ani pe fondul crizei economice, va recâştiga teren pe piaţa auto, pe măsură ce tot mai mulţi îşi vor permite să achiziţioneze un automobil nou în detrimentul unuia vechi, spune Valerio Brenciaglia, director general al Ford România şi membru în consiliul de administraţie al uzinei de la Craiova.

În primele zece luni ale acestui an persoanele fizice au reprezentat numai 27% din totalul autoturismelor noi vândute, restul de 73% fiind reprezentat de persoanele juridice, firmele şi companiile care au cumpărat maşini noi. Spre comparaţie, în 2007 persoanele fizice aveau şi peste 40% dintr-o piaţă care era de trei ori şi jumătate mai mare comparativ cu cea de 91.000 de autoturisme estimată pentru acest an.

„În noiembrie am avut una dintre cele mai bune luni din acest an, cu aproape 10.000 de unităţi înregistrate. Trendul arată că industria creşte şi mai ales segmentul de retail va creşte inclusiv anul viitor deoarece vom avea un TVA mai mic şi salarii mai mari şi tot mai mulţi oa­meni îşi vor permite un auto­mobil nou“, a declarat Va­lerio Brenciaglia. Spre comparaţie, cea mai bună lună de înmatriculări maşini din acest an a fost iulie cu 9.253 de unităţi, iar potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Impor­tatorilor de Automobile, în octombrie s-au vândut aproape 10.100 de maşini noi, fiind a doua cea mai bună lună din acest an, vânzări care ar trebui să se reflecte în înmatriculările din noiembrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO