Auto

Brent Valmar, Porsche România: Înlocuirea dealerilor cu agenţi de vânzări va fi implementată şi pe plan local, dar nu există acum un orizont de timp. În paralel, mizăm pe electrificare

Brent Valmar, directorul general al Porsche România.

Brent Valmar, directorul general al Porsche România.

Autor: Bogdan Alecu

21.03.2023, 08:30 2957

Reţeaua de dealeri Porsche România îşi va schimba strategia şi va trece la modelul agentului de vânzări, aşa cum este de ani buni în cazul mărcilor Dacia şi Renault Importatorul nu a dat un orizont de timp, însă toţi constructorii auto europeni vor să urmeze noua strategie.

Dealerii Volkswagen, Audi, Seat sau Škoda de pe plan local vor deveni treptat agenţi de vânzări, adică ma­şi­nile vândute vor fi facturate direct de Porsche România, iar agenţii vor pri­mi comision. Pe de altă parte, ei nu vor mai avea stocuri, politica de preţuri cel mai probabil va fi decisă de importator şi producător.

„Modelul de agenţie este o temă actuală. Sunt preocupări în toate reţe­lele şi deja avem un exemplu în Ro­mânia. Mai devreme sau mai târziu vom adopta acest model şi am purtat inclusiv discuţii cu reţeaua pe această temă“, a spus Brent Valmar, directo­rul general al Porsche România. El a su­bliniat că „miza o reprezintă profita­bi­litatea, nu cifra de afaceri. Trecerea la mo­delul de agenţie pentru reţeaua noas­tră este una care se va analiza din perspectiva avan­tajelor agentului. Ris­curile de toate felurile vor fi diminuate pentru că vor fi preluate de importator“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO