Auto

Britanicii de la Faist analizează investiţia într-o nouă fabrică în România. Piaţa locală „se luptă“ pentru acest proiect cu Slovacia, Polonia şi Ungaria

Britanicii de la Faist analizează investiţia într-o...

Autor: Laurentiu Cotu

31.10.2016, 00:05 2174
Grupul britanic Faist, unul dintre furnizorii giganţilor Nokia Siemens Network şi Ericsson Network, care a intrat pe piaţa locală în anul 2015 şi a dezvoltat fabrici în Bihor şi Argeş, ia în calcul România pentru construirea unei noi capacităţi de producţie.
 
„Pentru a satisface creşterile din piaţă şi a ne crea capacitate de producţie pentru clienţi şi proiecte noi, vom deschide o a doua fabrică în Europa de Est şi aici luăm în calcul atât România, cât şi Slovacia, Polonia şi Ungaria“, a declarat pentru ZF Transilvania Remus Cotuţ, managing director al Europe Faist Light Metals Division.
 
Grupul Faist este prezent pe piaţa locală prin companiile Faist Metalworking din Oradea (producător de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice), Faist România din Topoloveni, judeţul Argeş (pro­ducător de piese şi accesorii pentru autovehicule şi motoare), şi prin compania Faist Meka­tronic, care administrează o fabrică de componente pentru infrastructura tele­com şi industria auto la Oradea. 
 
Cele trei companii deţi­nute de britanici pe piaţa locală au realizat anul trecut afaceri totale de aproape 93 mil. euro, iar nu­mărul mediu de anga­jaţi a fost de 1.773, potri­vit calculelor ZF pe baza datelor de la Minis­terul Finanţelor Publice. Gru­pul britanic Faist are la nivel global 26 de unităţi de producţie şi centre logistice în Europa, Asia şi America şi are peste 3.000 de angajaţi, potrivit infor­maţiilor de pe site-ul com­paniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO