Auto

Capitalismul şi algoritmul nu au milă. Britanicii sunt revoltaţi că Uber a majorat automat tarifele după atacul de sâmbătă seara din Londra

Capitalismul şi algoritmul nu au milă. Britanicii sunt...
04.06.2017, 18:54 8198

Conform unor postări de pe site-ul The Guardian, cunoscuta publicaţie britanică, Uber a majorat, sâmbătă seara, tarifele pentru cursele din Londra, după atacul de pe Podul Londrei.

La Uber, care se defineşte ca o companie de soft şi nu de taximetrie, tarifele cresc, conform unui algoritm, în funcţie de cerere şi ofertă.

Când sunt crize şi perioade aglomerate, iar cererea este mare, algoritmul majorează substanţial tarifele, indiferent de evenimentul care are loc.

Utilizatorii sunt însă revoltaţi faţă de această creştere a tarifelor sâmbătă seara, în condiţiile în care a avut loc un atac terorist soldat, până duminică la prânz, cu şapte morţi şi cel puţin încă 21 de persoane aflate într-o situaţie critică.

„ [Sunt] mare fan Uber, dar foarte dezamăgit de  faptul că profită de atacul terorist. Costă 7 lire să mergi de la Knightsbridge la Victoria. Mi se cer 40 de lire,” s-a plâns pe Twitter utilizatorul Simon Moores, citat de The Guardian.

„Hei, Uber, chiar ai să-mi creşti tariful de 2.1 ori (x2.1 surge n.r.) în timpul unui atac terorist la Londra?” a comentat pe aceeaşi reţea de socializare utilizatoarea Amber Clemente.

Ca răspuns la nemulţumirile utilizatorilor săi, Uber a afirmat că a suspendat creşterea de tarife imediat ce a aflat de incident, iar cei care au folosit serviciile sale din zona în care avut loc atacul vor primi banii înapoi, conform unui anunţ al directorului general al Uber London, Tom Elvidge.

 

Tom Elvidge, General Manager Uber Londra:

 

“Gândurile noastre sunt alături de toţi cei afectaţi de acest nou atac asupra oraşului nostru. Vrem să mulţumim tuturor şoferilor care au dus acasă în siguranţă zeci de mii de oameni. Am suspendat tariful dinaminc imediat ce am aflat de atentate, la fel cum am făcut şi în cazul atentatelor din Manchester sau Westminster. Totodată, ne asigurăm ca toate sumele pentru cursele facute în zona afectată sunt returnate pasagerilor. Echipa noastră lucrează momentan cu Politia Metropolitană pentru a-i ajuta să obţină orice detaliu important de la şoferii care se aflau în zona în acel moment."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO