Auto

Carlos Ghosn dă în judecată Renault: Fostul director executiv, care a evadat spectaculos din Japonia, vrea să i se înapoieze acţiuni în valoare 15 milioane de euro şi doreşte o pensie anuală suplimentară de 750.000 de euro

Carlos Ghosn dă în judecată Renault: Fostul director...

Autor: Eduard Ivanovici

14.01.2020, 19:29 1065

Carlos Ghosn, fostul director executiv al Renault care a fugit din Japonia în timp ce se afla într-un proces legat de o serie de abateri financiare, vrea să ducă producătorul de automobile în instanţă pe baza unor beneficii de pensionare neplătite, timp în care îşi va plănui următoarele mişcări legale pentru a putea să revendice acţiuni în valoare de 15 milioane de euro, potrivit France24.

Ghosn a depus o plângere la un tribunal din suburbiile Parisului, mai exact în Boulogne-Billancourt, unde se află sediul Renault, conform unor surse aproapiate de Ghosn şi confirmate de Le Figaro. Ambele părţi au declarat că audierea va avea loc la finalul lunii februarie, fără a oferi o dată precisă.

Acuzaţiile se concentrează în jurul sumei de 250.000 de euro pe care Ghosn ar fi trebuit să o primească după ce şi-a dat demisia din companie la sfârşiul lunii ianuarie 2019, perioadă în care se afla într-o închisoare din Japonia.

Ghosn, în vârstă de 65 de ani, a fost arestat în Tokyo în noiembrie 2018 pe baza unor acuzaţii de abateri financiare, perioadă în care era preşedintele companiei japoneze Nissan. Una dintre acuzaţii implica faptul că Ghosn a deturnat banii de la compania pe care a condus-o pentru propriul câştig.

Echipa lui Ghosn continuă să argumenteze faptul că fostul preşedinte şi-a dat demisia din simplul motiv că nu mai putea conduce compania din spatele gratiilor.

Surse apropiate de Ghosn au adăugat că acesta vrea să obţină prin instanţă o pensie anuală suplimentară de aproximativ 775.000 de euro, dar şi 380.000 de acţiuni acordate în urma atingerii target-urilor de performanţă propuse. Acţiunile sunt în prezent evaluate la 15,5 milioane de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO