Auto

Cât costă cel mai scump automobil produs în România: În premieră preţul de pornire trece de 30.000 de euro

Cât costă cel mai scump automobil produs în România:...

Autor: Bogdan Alecu

28.10.2020, 14:14 796

Ford Puma ST, cel mai puternic automobil realizat vreodată în România, echipat cu un motor de 1,5 litri EcoBoost de 200 CP, are un preţ de pornire de 29.250 de euro cu TVA în versiunea de "bază", în timp ce o a doua versiune a sa, pleacă de la 32.350 de euro cu TVA. Spre comparaţie preţul de listă pentru un Puma cu motorul de 1,0 litri şi 125 CP pleacă de la 20.800 de euro.

Puma ST poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde şi poate rula cu 220 km/h, fiind de departe cel mai puternic şi mai mai rapid automobil produs vreodată în România.

Puma ST vine diferenţial mecanic cu alunecare limitată (LSD) şi arcuri cu distribuţie vectorială, alături de posibilitatea selectării mai multor moduri de rulare, inclusiv modul Sport şi - pentru prima dată pe un vehicul Ford Performance - modul Eco. Şasiul optimizat şi personalizat include o bară de torsiune, o bară stabilizatoare şi configurarea amortizoarelor. Răspunsurile la direcţie sunt cu 25% mai rapide şi frânele cu 17% decât cele de pe modelul Puma standard.

Ford Puma s-a apropiat în trimestrul al treilea la aproape 4.000 de unităţi distanţă de prima poziţie în topul celor mai bine vândute modele ale constructorului pe piaţa europeană, potrivit datelor Ford Europa.

La nivelul trimestrului al treilea din 2020, în lunile iulie, august şi septembrie, Puma a înregistrat vânzarea a aproape 42.400 de unităţi, fiind depăşit numai de Fiesta, care s-a clasat pe primul loc cu 46.500 de unităţi şi Focus cu aproape 46.300 de unităţi. Este pentru prima dată când un model produs la Craiova se apropie de primele două locuri în topul vânzărilor modelelor Ford.

Mai mult, intrarea în top trei a Puma are loc în condiţiile în care abia în vară Ford România a reluat producţia în trei schimburi la uzina de la Craiova.

La Ford România producţia a urcat la 21.430 de SUV-uri Puma şi EcoSport în septembrie, în creştere de la 7.584, americanii reuşind aproape o triplare a producţiei datorită Puma.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO