Cât de bătrâne sunt maşinile din România: o treime sunt mai vechi de 15 ani

16 feb 2013 Autor: Bogdan Alecu

În ultimii şase ani procentul deţinut de auto­turismele mai noi de doi ani a scăzut semnificativ, ajungând de la 23% în 2007, anul de "boom" al pieţei auto locale, la 3% în 2012, din total parc auto. În acest interval de cinci ani de zile în care s-au casat prin programul "Rabla" aproape 420.000 de maşini vechi, iar statul a investit 380 mil. euro în aceşti ani pentru reînnoirea parcului auto, vârsta medie a parcului auto a continuat să scadă.

O maşină non-Euro poate fi achiziţionată din Germania în medie de la 1 euro la cel mult 400-500 de euro.

În ultimii şase ani în România au intrat peste 1,1 milioane de autoturisme la mâna a doua şi s-au înmatriculat mai puţin de un milion de maşini noi.

 
Cuvinte cheie:
masini
, auto
, parc
, piata auto
, rabla
, autoturisme
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 3 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (3):
marian - 17 februarie 2013, 11:31

Punetiva si intrebare cati Romani castiga 1000 euro. Ca sa-si poata cumpara o masina noua.
Toate guvernele vb de taxa auto dar nimeni de cresterea salariilor sa putem achizitiona nou. Castigul mediu este in general dat de statistiga vreo 1200- 1400ron daca dai rata 650 ron cu ce mai ramii tinind cont si de cheltuieli curente intretinere iarna , copii , inbracat , incaltat, etc oare cu ce sa mai cumperi masina noua.

Liviu - 16 februarie 2013, 20:51

Este semnificativ acest grafic, vedeti pe comentarii ce iritati sunt romanii cand trebuie sa plateasca taxe ca aduc masini de 10-15 ani din EU, in loc sa cumpere masini romanesti. dar sunt foarte nefericiti cind EU le spune cum sa respecte legile democratiei, acuzind o conspiratie universala, cand va pleca Renault, ...

Cresus - 16 februarie 2013, 16:24

Continua seria articolelor stupide pe seama parcului auto. Parcul auto al tarilor care inconjoara Romania nu este nici el foarte nou, dar nu constituie pe buna dreptate o prioritate. Daca am 20k euro si totusi ma duce capul sa nu-i "sparg" pe toti pe o masina de 20ke si ma multumesc cu un Astra vechi de 10-12 ani care costa pe la 1000 euro pot sa investesc restul intr-o afacere sau sa -i pun intr-un depozit la banca si peste 5 ani sa-mi cumpar un alt autovehicul de 1-2000 euro . Bulgarii au investit masiv in utilaje de productie, utilaje agricole si infrastructura si acum vor inclusiv sa vina sa exploateze terenurile lasate in paragina de romani, iar voua tot la avudi, bemweuri si merzane noi va sta capul.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide