Auto

Cât de sigure sunt Mazda 2, Suzuki Vitara, Renault Espace şi Fiat 500X ?

Cât de sigure sunt Mazda 2, Suzuki Vitara, Renault...
24.04.2015, 14:02 1641

Euro NCAP a publicat rezultatele celor mai recente teste de impact, în cadrul cărora au fost puse la încercare noile Suzuki Vitara, Renault Espace, Mazda2 şi Fiat 500X. Iată ce au avut de spus specialiştii despre siguranţa oferită de aceste modele.

Suzuki Vitara – 5 stele

Urmaşul spiritual al micului SUV cu acelaşi nume din anii ’90, noul Suzuki Vitara a obţinut cinci stele din cinci posibile, cu un scor de 89% pentru protecţia pasagerilor adulţi, 85% pentru protecţia copiilor, 76% pentru pietoni şi 75% pentru sistemele electronice de siguranţă.

Renault Espace – 5 stele

Noul monovolum al francezilor (care nu va fi vândut şi în România, din păcate) a obţinut calificativul maxim de cinci stele, cu un scor de 82% pentru protecţia pasagerilor adulţi, 89% pentru protecţia copiilor, 70% pentru pietoni şi 80% pentru sistemele electronice de siguranţă.

Mazda2 – 4 stele

 

Noua generaţie Mazda2 nu a reuşit să obţină calificativul maxim de cinci stele, însă nu e din cauza protecţiei slabe pentru pasageri, ci din cauza scorului mai slab obţinut pentru sistemele electronice de siguranţă. Cu alte cuvinte, citadina japoneză a obţinut 86% pentru protecţia pasagerilor adulţi, 78% pentru copii, 84% pentru pietoni şi 64% pentru sistemele de siguranţă.

Citiţi mai mult aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO