Auto

Câte Ferrari-uri au românii în garaj

Câte Ferrari-uri au românii în garaj

Autor: Bogdan Alecu

10.09.2014, 12:42 635

În România sunt înmatriculate 178 de autoturisme Ferrari, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în creştere cu 13 unităţi comparativ cu anul anterior.

De la începutul anului au fost înmatriculate cinci maşini Ferrari noi, iar celelalte opt reprezintă automobile importate la mâna a doua. În total, în primele şapte luni, înmatriculările de autoturisme Ferrari noi au scăzut cu 16% faţă de perioada similară a anului trecut.

Modelul cu cele mai multe unităţi înmatriculate în România este Ferrari F430, cu 24 de unităţi, ce reprezintă generaţia înlocuită de actualul 458 Italia. Printre modele se regăseşte şi unul de colecţie precum Sbarro Mille Miglia, a cărui valoare este de peste 130.000 de euro potrivit siteurilor de specialitate.

În România marca este reprezentată oficial de importatorul Forza Rossa, companie controlată de fostul ministru al sănătăţii Ion Bazac.

Anul trecut compania a vândut, potrivit declaraţiilor reprezentanţilor săi 39 de maşini şi pentru acest an estimează o creştere de cel puţin 5%, similară cu cea din ultimii ani. Cel mai bine vândut model anul trecut a fost 458 Italia, iar în acest an oficialii estimează că va fi noul California T. Preţul mediu al unui automobil Ferrari vândut a fost de 190.000 de euro, iar cel mai scump automobil livrat anul trecut este un LaFerrari în valoare de 1 mil. euro. 

Având în vedere numărul ridicat de automobile Ferrari din România, anul trecut 40% din cifra de afaceri a centrului din Otopeni a fost reprezentată de service, iar în acest an reprezentanţii companiei estimează că se va ajunge la 50%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO