Auto

Cauciucurile de iarnă sunt schimbate vara din cauza coronavirusului

Cauciucurile de iarnă sunt schimbate vara din cauza...

Autor: Luiza Paraschivu

17.05.2020, 15:24 102

Din cauza restricţiilor impuse de starea de urgenţă, cei mai mulţi şoferi încă nu au schimbat cauciucurile maşinilor. La un service auto din Craiova, aproximativ o sută de maşini vin zilnic pentru înlocuirea anvelopelor de iarnă. În luna martie, atelierele auto au avut activitatea redusă cu 80%.

Starea de alertă le-a dat alarma şi şoferilor care încă n-au echipat maşinile cu cauciucuri de vară.

Odată liberi să circule mai mult cu autoturismele, aceştia s-au grăbit spre service-urile auto.

Monica are 33 de ani şi este din Craiova. De obicei, mergea în luna martie la mecanic pentru a înlocui anvelopele de iarnă ale maşinii.

Din cauza restricţiilor impuse de starea de urgenţă, abia la jumătatea lunii mai a ajuns la un service.

„Chiar dacă nu voi merge la fel de des cum mergeam până acum, decât strict pentru ce voi avea nevoie, temperaturile ridicate pot cauza anvelopelor”, a declarat aceasta.

La service-ul la care Monica a venit sunt, zilnic, peste 100 de maşini care aşteaptă să le fie montate anvelopele de vară. Mecanicii sunt acum la fel de aglomeraţi ca în luna martie a anilor trecuţi.

„Am avut undeva la 20% de lucru din ce ar fi trebuit să avem în mod normal”, spune Nicu Lungu, proprietar de service auto.

Oamenii au toate şansele să schimbe cauciucurile de iarnă, la vară. Muncitorii de la service-urile auto au atât de mulţi clienţi încât fac programări chiar şi după două săptămâni.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO