Auto

CE aprobă un proiect ce prevede subvenţii de 1,7 milioane euro pentru companiile aeriene care reiau sau pornesc zboruri de la Sibiu

CE aprobă un proiect ce prevede subvenţii de 1,7...

Autor: Mediafax

20.11.2020, 17:00 139

Comisia Europeană a aprobat o schemă care prevede acordarea unor subvenţii pentru companiile aeriene care reiau sau încep să efectueze zboruri înspre şi dinspre Aeroportul din Sibiu.

Potrivit unui comunicat al CE, schema a fost aprobată în temeiul cadrului temporar privind ajutoarele de stat. Aceasta va fi oferi ajutor sub formă de subvenţii directe şi va fi accesibilă în mod transparent tuturor companiilor aeriene interesate care îşi încep sau îşi reiau operaţiunile pe aeroportul din Sibiu.

„Obiectivul măsurii este acela de a sprijini activitatea operatorilor aerieni, precum şi redresarea economică şi viabilitatea structurală a regiunii în contextul pandemiei de coronavirus. Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar”, se arată în comunicatul în care se precizează că Aeroportul Sibiu joacă un rol important în conectivitatea regională şi internaţională a ţării.

Ajutorul nu va depăşi 800.000 de euro pe companie şi se va acorda înainte de 30 iunie 2021.

„Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată şi proporţională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE şi cu condiţiile prevăzute în cadrul temporar. Pe această bază, Comisia a aprobat măsura în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat”, se mai arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO