• Leu / EUR4.9005
  • Leu / GBP5.4945
  • Leu / USD4.4823
Auto

Ce înţeleg instituţiile statului prin “urgenţă”: Ministerul Transporturilor şi Primăria Capitalei au avut nevoie de 3 ani pentru a semna o colaborare

Ce înţeleg instituţiile statului prin “urgenţă”: Ministerul Transporturilor şi Primăria Capitalei au avut nevoie de 3 ani pentru a semna o colaborare

Autor: Bogdan Alecu

12.04.2016, 16:50 1942

La trei ani de când primarul general de la acea vreme, Sorin Oprescu şi premierul de atunci Victor Ponta, alături de ministrul marilor proiecte, Dan Şova, s-au întâlnit pe Centura Capitalei la Domneşti pentru a anunţa lansarea proiectului prin care la intersecţia dintre Centură şi Prelungirea Ghencea să se construiască un pasaj Ministerul Transporturilor şi Primăria Municipiului Bucureşti au semnat un Memorandum de înţelegere pentru colaborare în domenii de interes reciproc. Nici la trei ani de când s-a anunţat oficial proiectul şi la mai bine de şase luni de când Compania de Drumuri a anunţat că va construi un pasaj suspendat la Domneşi, niciun utilaj şi niciun muncitor nu şi-a făcut apariţia pe şantier. La Domneşti se formează în fiecare zi coloane de camioane pe ambele sensuri, iar traversarea intersecţiei poate dura şi mai bine de o oră, în funcţie de momentul zilei.

Ministerul Transporturilor a anunţat astăzi faptul că s-a constituit un grup de lucru care va elabora decizii comune pentru derularea unor proiecte şi programe prioritare pentru sistemul de transport în zona metropolitană Bucureşti, precum şi pentru creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene.

În cadrul întâlnirii de astăzi, au avut loc discuţii punctuale asupra proiectelor (propuse sau aflate în curs de implementare) din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă. Au mai fost aduse în discuţie şi alte proiecte importante: pasajul de la Domneşti, penetraţia Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti – Piteşti, Inelul Median din zona de nord a Bucureştiului şi CFR Pod Constanţa. Grupul de lucru analizează stadiul implementării proiectelor de transport vizate pentru accelerarea finalizării acestora.

Discuţiile s-au purtat între reprezentanţi ai conducerii Ministerului Transporturilor şi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, alături de instituţiile: Metrorex S.A., CFR Călători S.A., CNADNR S.A., Autoritatea Metropolitană de Transport Bucureşti – AMTB, R.A.T.B., Direcţia Generală Dezvoltare şi Investiţii, Direcţia Generală Dezvoltare Urbană, Direcţia Generală Infrastructură şi Servicii Publice.

 
Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9005
Diferență: -0,0388
Ieri: 4.9024
Azi: 4.4823
Diferență: 0,4279
Ieri: 4.4632
Azi: 5.4945
Diferență: -0,0382
Ieri: 5.4966
Azi: 4.9076
Diferență: 0,102
Ieri: 4.9026