Auto

Ce ne spune topul companiilor lider din cele 42 de judeţe ale României

Ce ne spune topul companiilor lider din cele 42 de...

Autor: Adelina Mihai

26.09.2013, 00:08 815

Mai puţin de un sfert din com­pa­niile - noduri (companii care, la nivelul fiecărei activităţi eco­nomice, acoperă 80% din cifra de afaceri a activităţii res­pective) din cele 42 de judeţe ale României au un nivel de dezvoltare microeconomică relativ ri­dicat, arată rezultatele primei analize în profil teritorial a economiei româneşti.

Monitorizarea rezultatelor financiare a aces­tor companii lider în teritoriu ar trebui să fie una din preocupările principale ale celor aflaţi la guvernare, mai ales în contextul discu­ţiilor despre regionalizare, spun cercetătorii în economie.

Mai bine de jumătate din judeţele Româ­niei (24) se încadrează în categoria celor cu un nivel de dezvoltare microeconomică mediu, în timp ce opt judeţe (Sălaj, Ialomiţa, Teleorman, Caraş-Severin, Botoşani, Giurgiu, Vaslui, Me­he­dinţi) au un nivel de dezvoltare relativ redus, arată  rezultatele unei analize realizate de către profesorii Cezar Mereuţă şi Ionuţ Pandelică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO