Auto

Ce spun datele de trafic: Linia nouă de metrou din Drumul Taberei are în medie 47.000 de călători săptămânal, un sfert din traficul de pe tronsonul Eroilor-Preciziei

Ce spun datele de trafic: Linia nouă de metrou din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.03.2021, 09:00 4591

Între 30.000 şi 50.000 de persoane circulă săptămânal, în medie, cu metroul din Drumul Taberei, potrivit datelor furnizate de Metrorex la solicitarea ZF. Faţă de tronsonul Eroilor-Preciziei, de pildă, tot din partea de vest a Capitalei, traficul este de circa trei-patru ori mai mic, deşi pe magistrala 5 sunt zece staţii de metrou, iar pe tronsonul menţionat sunt şase.

Astfel, de la inaugurarea de pe 14 septembrie 2020 şi până la jumătatea lunii februarie 2021, cele mai aglomerate pentru metroul din Drumul Taberei au fost primele săptămâni, când traficul a depăşit 60.000, chiar şi 64.000 de călători pe săptămână. Media săptămânală de călători pe magistrala din Drumul Taberei, de la inaugurare până acum, este de circa 46.900 de persoane. Pentru acelaşi interval, pe tronsonul Eroilor-Preciziei, media este de 184.100 de persoane, potrivit calculelor ZF.

Unii oameni care locuiesc în zona Drumul Taberei invocă, printre dezavantajele noii magistrale, faptul că metroul nu leagă cartierul de zona corporate a Bucureştiului, adică Aurel Vlaicu - Pipera.

Astfel, pentru a ajunge la clădirile de birouri din Pipera, un călător trebuie să schimbe metroul la Eroilor, dar şi la Piaţa Unirii, unde, în zilele foarte aglomerate dinaintea pandemiei, era necesar uneori să treacă mai multe metrouri pentru a putea încăpea în unul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO