Auto

Ce SUV-uri preferă românii: compacte, diesel şi care să coste peste 20.000 de euro - GALERIE FOTO

Volkswagen Tiguan – 2,0 TDI 140 CP. Preţ 24.458 euro cu TVA (19.479 - 28.328 euro)

Ce SUV-uri preferă românii

Autor: Bogdan Alecu

28.08.2011, 16:06 2971

Segmentul SUV-urilor, al maşinilor de teren, a înregistrat o creştere de 24% în primele şapte luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, fiind printre primele care au revenit în acest an "pe plus", potrivit statisticilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Spre deosebire de alte segmente unde se mai regăsesc şi modele pe benzină, cele mai bine vândute versiuni ale celor mai bine vândute SUV-uri au reprezentat motorizările diesel - şi nu întotdeauna cele de bază - spre exemplu, în cazul VW Tiguan sau Hyundai ix35 clienţii au preferat motorizări medii spre puternice, de 140 respectiv 184 CP.

Primele trei locuri în topul SUV-urilor din primele şapte luni ale acestui an sunt ocupate de modele compactecu un preţ de aproximativ 25.000 de euro. Dacă Tiguan a beneficiat de un facelift în vara acestui an, fiind la mijlocul carierei, ASX şi ix35 sunt modele nou lansate în ultimul an. Mai mult, jumătate din SUV-uri reprezintă modele compacte "de volum", în timp ce a doua jumătate este reprezentată de modele premium precum VW Touareg, BMW X5, X1 sau Audi Q5 şi Mercedes-Benz ML.

Precizare: Preţurile afişate sunt cele de pornire pentru cea mai bine vândută motorizare, conform datelor APIA. Preţurile din paranteză reprezintă cel mai ieftin şi cel mai scump model din gamă şi sunt cele afişate pe siteurile oficiale ale importatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO