Auto

Cea mai rapidă limuzină BMW, prezentată la Salonul auto de la Shanghai. Galerie FOTO

Cea mai rapidă limuzină BMW, prezentată la Salonul auto de la Shanghai. Galerie FOTO

Cea mai rapidă limuzină BMW

Autor: Bogdan Alecu

04.04.2011, 16:41 44

În cadrul Salonului Auto de la Shanghai, BMW a prezentat noul M5 Concept, care anunţăversiunea de top a limuzinei de clasă mare a bavarezilor, care celmai probabil va fi prezentată în forma de serie în cadrul SalonuluiAuto de la Frankfurt din toamna acestui an.

Dacă generaţia anterioară dispunea de un motor cu zece cilindri,acum BMW a optat pentru un V8 M TwinPower dublu supraalimentat carebeneficiază şi de tehnologia EfficientDynamics, care oferă oreducere a emisiilor de 25% faţă de generaţia precedentă. Totpentru reducerea consumului, motorul dispune şi de funcţiaStart/Stop, care opreţte propulsorul atunci când maşinastaţionează.

Puterea motorului este transmisă tot către puntea spate prinintermediu unei cutii de viteze cu şapte trepte şi dublu ambreiajşi diferenţial spate Active M, care variază transmiterea cupluluimotor între roţile spate, în funcţie de aderenţa acestuia.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO