Auto

Cei mai mari angajatori din Satu Mare. Producătorul de electrocasnice Electrolux, care disponibilizează mai bine de 10% din forţa de muncă din fabrică, este al nouălea cel mai mare angajator din judeţ

Cei mai mari angajatori din Satu Mare. Producătorul de...

Autor: Cristina Roşca

10.01.2023, 18:20 917

♦ În top zece companii după numărul de salariaţi se află atât producători de componente auto, cât şi spitalul judeţean sau Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului ♦ Cel mai mare angajator este însă un producător de echipamente electrice - Zes Zollner.

Producătorul de electrocas­ni­ce Electrolux din Satu Mare este as­tăzi al nouălea cel mai mare angajator din judeţ, cu 716 salariaţi activi, con­form da­telor de la Inspecţia Terito­ria­lă a Mun­cii (ITM). Clasamentul celor mai mari zece angajatori din judeţ a fost oferit de IMT la solicitarea ZF, so­lici­tare care a venit după ce Elec­tro­lux a a­nunţat că disponibilizează peste 100 de salariaţi. Astfel, unu din şapte oameni care lucrează în producţia grupului suedez la Satu Mare rămâne fără loc de muncă începând cu această lună. Este vorba atât de ingineri, cât şi de oameni de pe bandă, sudori sau lăcă­tuşi, con­form in­formaţiilor oferite anterior ZF de către reprezentanţii AJOFM (A­gen­ţia Jude­ţea­nă pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare).

Aceştia au mai spus că salariaţii disponibilizaţi au fost informaţi cu privire la locurile de muncă vacante în judeţ, existând poziţii deschise. Ei nu au comunicat însă dacă sunt locuri de muncă ce s-ar potrivi pe specializarea celor disponibilizaţi sau nu şi nici cine sunt angajatorii care caută oameni.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO