Auto

Lovitură cumplită: Ford Craiova trimite 6.000 de angajaţi în şomaj tehnic din cauza coronavirusului

Lovitură cumplită: Ford Craiova trimite 6.000 de...

Autor: Luiza Paraschivu

17.03.2020, 12:58 5278

Angajaţii Ford Craiova vor fi trimişi în şomaj tehnic din cauza coronavirusului şi vor primi 78% din salariu, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Sindicatului fabricii. Aici lucrează peste 6.000 de persoane.

Angajaţii fabricii de maşini Ford din Craiova, vor fi trimişi în şomaj tehnic în perioada 19 martie - 5 aprilie, potrivit liderului de sindicat de uzină.

Producătorul american de maşini a luat această măsură din cauza pandemiei de coronavirus.

Maria Manea, lider Sindicatul For Craiova, a declarat pentru MEDIAFAX că angajaţii vor primi 78 la sută din salarii în această perioadă, dar că este posibil ca nu toată lumea să stea acasă.

Măsura a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus.

„În perioada 19 martie -5 aprilie 2020, angajaţíi Ford intră în şomaj tehnic. Vor fi plătiţi cu 78 la sută din salariu. Deocamdată nu ştim metodologia de aplicare. Ne-au fost date informaţii că se întrerupe activitatea. Bănuiesc că mai sunt activităţi care nu necesită întrerupere, dar asta vom vedea. Din cauza coronavirusului a fost luată această măsură”, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, Maria Manea, liderul Sindicatului Ford Craiova.

Fabrica de maşini de la Craiova are peste 6.000 de angajaţi.

Fabrica nu a transmis, încă, oficial, un punct de vedere referitor la informaţiile care au ajuns la angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO