Auto

Cele mai aşteptate cinci maşini din România în 2013. Galerie FOTO

Cele mai aşteptate cinci maşini din România în 2013. Galerie FOTO

Cele mai aşteptate cinci maşini din România în 2013

Autor: Bogdan Alecu

02.01.2013, 13:39 8220

Anul 2013 nu va fi o excepţie în ceea ce priveşte numărul premierelor de pe piaţa europeană şi implicit cea locală. Toate mărcile auto vor continua să lanseze noi automobile, indiferent de evoluţia vânzărilor de maşini. Datorită sistemului de taxare european, în 2013 vom vedea tot mai multe automobile economice şi chiar tot mai multe automobile electrice, cu toate că cererea pentru acestea este în continuare foarte mică.

Cele mai aşteptate cinci maşini din România în 2013

1. Dacia Duster facelift este probabil cel mai aşteptat nou model autohton ce va fi lansat în acest an. Cu toate că cei de la Dacia nu au oferit nicio informaţie oficială pe această temă, cel mai probabil vom vedea noul Duster prezentat în luna martie, în cadrul Salonului Auto de la Geneva, la trei ani de când a fost lansat modelul. Lansarea versiunii facelift este aşteptată în condiţiile în care în acest an demarează livrările şi în Marea Britanie, dar unde SUV-ul Duster va fi comercializat în versiunea produsă în India, mai bine echipată decât cea europeană. Cel mai probabil, odată cu versiunea facelift, şi Duster va dispune de noul interior prezentat odată cu modelele Lodgy, Logan sau Sandero, cu sistem de navigaţie şi display cu touchscreen. Mai mult, este foarte posibil să vedem şi pe Duster motorul pe benzină de 1,2 litri TCe şi 115 CP care a fost lansat anul trecut pe Lodgy şi care să înlocuiască actualul 1,6 16v de 110 CP, motor lansat în gama Dacia în 2006. Mai mult, şi publicaţia germană AutoBILD anticipează prezentarea lui Duster facelift prin prezentarea unei imagini editate.

2. Ford B-Maxcu noi versiuni. Gama actuală a B-Max include doar motorizări cuplate la o cutie de viteze cu cinci trepte, dar începând cu acest an la Craiova vor fi produse şi modele cu transmisii cu şase trepte. Cu toate că nu pare o îmbunătăţire semnificativă, cutiile cu şase trepte vor reduce consumul de combustibil şi vor contribui la creşterea plăcerii de a conduce, motorul având un răspuns mai prompt.

AFACERI DE LA ZERO