Auto

Cele mai scumpe şi cele mai ieftine locuri de parcare în clădirile de birouri din Bucureşti

Cele mai scumpe şi cele mai ieftine locuri de parcare...

Autor: Cristina Cuncea

24.11.2012, 11:30 1077

Clădirile de birouri din Bucureşti au în total peste 15.000 de locuri de parcare supraterane şi subterane, care pot fi închiriate cu până la 160 de euro pe loc pe lună, nivelul minim fiind de 40 de euro/loc/lună.

Analiza pe zone din Bucureşti arată, aşa cum era de aşteptat, că cele mai scumpe locuri de parcare se găsesc în clădirile amplasate în centru, respectiv Piaţa Victoriei, Romană, Piaţa Presei. În aceste zone, un loc de parcare se poate închiria în medie cu 120 de euro pe lună, maximul fiind de 160 de euro.

Cea mai mare chirie pentru un loc de parcare se înregistrează în cadrul proiectului Bucharest Business Center din strada Gheorghe Polizu, în apropiere de Piaţa Victoriei, respectiv 160 de euro/lună.

Cele mai reduse chirii pentru locurile de parcare sunt percepute de austriecii de la SĂB Gruppe pentru Magheru One Offices, unde fiecare loc din cele 80 supraterane şi subterane este închiriat cu 40 de euro pe lună.

În zona Floreasca, preţurile variază de la 150 de euro pe loc pe lună, în cazul proiectului în construcţie Sky Tower, la 60 de euro în Floreasca Business Park.

În Pipera locurile de parcare se închiriază cu 50-90 de euro pe lună, în cazul proiectului Conect Business Park, cu 60 de euro în Iride Business Park, în timp ce în Voluntari proprietarii cer de la 45-60 de euro pe loc suprateran pe lună la 95 de euro pentru un loc în parcarea subterană.

În partea de vest a Bucureştiului, există diferenţe mari între chiriile percepute pentru locurile de parcare. Astfel, în West Gate acestea se închiriază cu 100 de euro pe lună, în timp ce în AFI Business Park costul este de 90 de euro, iar în Anchor Plaza de 50 de euro pe un loc subteran.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO