Auto

CFR a semnat contractul pentru proiectul tehnic de modernizare a liniei Apahida-Ilva Mică

CFR a semnat contractul pentru proiectul tehnic de...

Autor: Mediafax

07.03.2022, 17:05 118

CFR SA a semnat luni contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată dintre Apahida şi Ilva Mică, în lungime de 119 kilometri. 

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că valoarea contractului este de 29,67 milioane de lei fără TVA, iar finanţarea este asigurată fonduri europene nerambursabile şi de la bugetul de stat.

În ianuarie, CFR SA a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru subsecţiunea Ilva Mică – Pojorâta, în lungime de 106 kilometri, în valoare de 49,31 milioane de lei, fără TVA.

„În baza celor două contracte, după finalizarea Studiilor de Fezabilitate şi a Proiectelor Tehnice, vor urma lucrări de modernizare pe 225 de km de cale ferată, care reprezintă mai mult de jumătate din tronsonul Apahida-Suceava”, susţine Sorin Grindeanu.

În urma modernizărilor se va asigura creşterea vitezei de circulaţie pe întreaga secţiune Apahida – Suceava la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă, dar şi îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO