Auto

CFR: Comisia Europeană a aprobat cererea de finanţare de 440 mil. euro pentru modernizarea tronsonului Apaţa - Caţa

CFR: Comisia Europeană a aprobat cererea de finanţare...

Autor: Mediafax

18.07.2016, 12:31 1896

Potrivit Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, proiectul transmis de CFR SA a primit un garant de finanţare din partea Comisiei Europene în valoare 440.007.116 Euro, ceea ce reprezintă 81,74% din valoarea totală a investiţiei.

Cofinanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat, respectiv 98.293.736 de euro pentru perioada 2016-2020 şi 167.571.408 de euro, pentru perioada 2021-2023.

Tronsonul feroviar Apaţa - Caţa reprezintă un lot important în cadrul proiectului de reabilitarea a liniei de cale ferată Braşov – Sighişoara, componentă a Coridorului Rin - Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h.

"Prin atragerea acestor fondurilor europene, CFR SA asigură continuitate programelor de reabilitare a infrastructurii feroviare asumate în POIM, şi contribuie în mod direct la îndeplinirea obiectivului de modernizare a ramurii nordice a Coridorului IV feroviar, cuprinsă între Curtici – Braşov – Constanţa, precum şi la realizarea absorbţiei programate a fondurilor europene. Accesarea fondurilor în cadrul mecanismului de finanţareCEF asigură finalizarea lucrărilor de modernizare pe coridoarele de transport feroviar şi contribuie la îndeplinirea obiectivelor strategice ale României şi implicit ale CFR SA, în cadrul exerciţiului financiar comunitar 2014-2020, cu beneficii importante pentru întreaga societate şi impact direct în dezvoltarea infrastructurii feroviare”, arată Marius CHIPER, director general al CFR SA.

Programul Connecting Europe Facility (CEF) urmăreşte accelerarea investiţiilor în domeniul reţelelor de transport, energie şi telecomunicaţii transeuropene şi mobilizarea finanţărilor publice sau private şi valorificarea sinergiilor dintre sectoarele de transport, telecomunicaţii şi energie, sporind astfel eficacitatea intervenţiilor UE şi permiţând optimizarea costurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO