Auto

CFR: personalul feroviar asigură condiţiile necesare preluării persoanelor refugiate din Ucraina

CFR: personalul feroviar asigură condiţiile necesare...

Autor: Dorin Oancea

26.02.2022, 22:51 64

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că personalul feroviar din staţiile feroviare Socola şi Iaşi, de pe Regionala CF Iaşi, şi din Gara Bucureşti Nord, asigură condiţiile necesare preluării persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc, în aceste zile,  în România.

Din punct de vedere al transportului feroviar, legătura cu Chişinău este asigurată de perechea de trenuri IR 401/402, care circulă în relaţia directă Chişinău - Iaşi - Bucureşti Nord, şi retur, iar pe relaţia Chişinău - Socola, şi retur, circulă perechea de trenuri IR 1051/1052.

Astfel, tot personalul feroviar din gările Socola şi Iaşi asigură, în aceste zile, îndrumare şi asistenţă tuturor călătorilor ucrainieni, pănă la preluarea acestora de către autorităţile locale.

De asemenea, persoanele refugiate care sosesc în Bucureşti Nord, vor fi imediat preluate de personalul de pază al gării, pănă la Sala de Aşteptare, spaţiu destinat special persoanelor refugiate, unde vor beneficia de apa şi hrană până la preluarea de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Menţionăm faptul că pe toată perioada staţionării în Gara de Nord, persoanele refugiate din Ucraina vor primi inclusiv asistenţă din partea reprezentanţilor Primăriei Bucureşti şi a reprezentanţilor ONG-urilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO