Auto

CFR SA a semnat un contract de 55 milioane lei pentru lucrări feroviare

CFR SA a semnat un contract de 55 milioane lei pentru...

Autor: Ioan Dornescu

17.04.2015, 14:03 274

"Acest sistem controlează, înregistrează (starea termică) şi detectează cutiile de osii, discurile de frână şi bandajele roţilor a căror temperatură este mai mare decât abaterile admise. În orice astfel de situaţie, dispozitivul DCOS va declanşa automat alarme diferite în funcţie de valorile temperaturilor şi va transmite semnalul la bordul locomotivei, prin radio, precum şi la un post central de supraveghere, în scopul de a evalua gradul de gravitate al anomaliei detectate şi de a lua măsuri în consecinţă", se arată într-un comunicat al CFR SA.

Sistemul va fi montat în apropierea a staţiilor Saligny, Bărăganu, Dragoş Vodă, Brăneşti, Crivina, Valea Largă, Băile Sărata Monteoru, Coteşti, Sascut, Secuieni Roman, Târgu Frumos, Vinga, Jabar, Teregova, Drobeta Turnu Severin Est, Răcari, Movila, Murgeanca, Vadu Lat, Măldăieni şi Grozăveşti.

Contractul, finanţat din fonduri externe nerambursabile (71,1%) şi de la bugetul de stat (28,8%), va dura 53 de luni, din care 29 de luni pentru execuţie şi 24 luni perioada de garanţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO