Auto

CFR: Traficul feroviar se desfăşoară în siguranţă pe toate magistralele

CFR: Traficul feroviar se desfăşoară în siguranţă...

Autor: Departamentul Economic

01.06.2019, 13:46 114

Traficul feroviar este operaţional pe toate magistralele de cale ferată, iar trenurile care asigură transportul pelerinilor circulă în condiţii normale şi de siguranţă, în prezent nefiind semnalate zone cu probleme cauzate de condiţiile meteo nefavorabile, informează CFR SA.

Vineri, 31 mai, ploile şi viiturile înregistrate seara în judeţul Prahova au afectat şi circulaţia feroviară între Valea Călugărească şi staţia Ploieşti Est, apele acoprind în totalitate calea ferată, mai multe trenuri de călători fiind oprite, din motive de siguranţă, în alte gări de pe traseu. Pentru redeschiderea în condiţii de siguranţă a traficului feroviar în judeţul Prahova a fost nevoie de o mobilizare complexă, cu personal de specialitate şi utilaje de la trei regionale feroviare: Bucureşti, Constanţa şi Galaţi.

O altă zonă afectată de inundaţii a fost şi intervalul de cale ferată Feldru - Rebrişoara, din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde personalul feroviar al Regionalei Cluj s-a mobilizat şi a acţionat pentru îndepărtarea aluviunilor de pe cale ferată şi redeschiderea circulaţiei în condiţii de siguranţă, iar Regionala CF Iaşi a asigurat în condiţii de siguranţă legătura între zona de nord şi sud a Moldovei, traficul feroviar fiind astfel operaţional la conexiunea cu Regionala CF Cluj.

Precizăm faptul că în aceste zile, în care sunt anunţate fenomene meteo nefavorabile, toate cele 8 regionalele de cale ferată - Bucureşti, Craiova, Timişoara, Iaşi, Cluj, Braşov, Galaţi şi Constanţa - sunt activate şi monitorizează circulaţia pe întreaga reţea feroviară, iar echipele feroviare de specialitate fac verificări pe secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa codurilor de vreme nefavorabilă, astfel încât dacă situaţia o impune să se intervină operativ cu personal şi utilaje, pentru a menţine operaţional traficul pe toate magistralele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO