Auto

China se pregăteşte să testeze maşinile autonome în condiţii de autostradă

China se pregăteşte să testeze maşinile autonome în...

Autor: Iulian Tenchiu

20.04.2019, 10:14 984

China va construi prima zonă de testare a maşinilor autonome, care va imita condiţiile întâlnite pe autostradă. Iniţiativa vine în condiţiile în care se profilează o tendinţă de trecere către autoturisme smart, scrie Bloomberg.

Compania Qiulu Transportation Development Group, care beneficiază de sprijinul statului, se foloseşte de o secţiune de autostradă pentru a crea o zonă de testare a vehiculelor autonome.  Potrivit putătorului de cuvânt al companiei, punctul de testare va fi situat în provincia estică Shandong.

Proiectul chinezilor va avea o lungime de 26 de kilometrii şi a fost demarat pe 12 aprilie, preconizându-se că va putea fi utilizat în septembrie. Producătorii chinezi şi jucătorii din industrie caută să profite la maximum de  oportunităţile pe care le oferă această trecere către autoturismele autonome.

Întreaga autostradă a fost secţionată , iar zona de testare cuprinde 3 tuneluri, un pod şi diferite serpentine, potrivit reprezentanţilor Qiulu Transportation Development Group Co. În plus, compania va instala siteme radar avansate de tip lidar, senzori, tehnologii de monitorizare a vremii şi indicatoare inteligente de trafic pentru a facilita schimbul de date generat de maşinile testate, drum şi utilizatori.

Cei care obişnuiau să folosească secţiunea de autostradă care este acum destinată testelor şi care leagă oraşele Binzhou şi Laiwu, vor folosi o rută alternativă, potrivit purtătorului de cuvânt ai companiei. Acesta a refuzat să faca orice comentariu în privinţa sumei pe care o presupune proiectul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO