Auto

Circulaţie îngreunată în Bistriţa-Năsăud din cauza viscolului, Pasul Tihuţa blocat temporar

Circulaţie îngreunată în Bistriţa-Năsăud din cauza...

Autor: Mediafax

13.11.2016, 11:04 198

Purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud (CJSU), plt. maj. Marius Rus, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că circulaţia este deschisă pe toate drumurile din judeţul Bistriţa-Năsăud, însă se circulă în condiţii de iarnă.

“În Pasul Tihuţa începând de duminică noaptea şi până la ora 10.00 au acţionat şapte utilaje de deszăpezire care au folosit o sută de tone de material antiderapant. În această zonă circulaţia se desfăşoară cu dificultate deoarece ninge viscolit, iar vântul puternic reaşează zăpada în spatele utilajelor de deszăpezire, la câteva secunde după ce acestea au trecut. La urcarea în Pasul Tihuţa există echipaje ale Serviciului Poliţiei Rutiere Bistriţa care monitorizează situaţia traficului şi opresc toate autovehiculele mari pentru a le solicita să-şi monteze lanţuri. De asemenea, autoturismele mici sunt oprite şi ele pentru a li se solicita să aibă anvelope de iarnă montate”, a spus purtătorul de cuvânt al CJSU Bistriţa-Năsăud.

În Pasul Tihuţa până la graniţa cu judeţul Suceava cele şapte utilaje folosite de Secţia de Drumuri Naţionale Bistriţa fac faţă cu greu viscolului puternic, însă circulaţia este deschisă.

Problemele se înregistrează la urcarea dinspre judeţul Suceava spre Pasul Tihuţa, unde acţionează doar două utilaje. În această zonă circulaţia se desfăşoară cu dificultate, existând blocaje temporare.

În Bistriţa-Năsăud alte două utilaje de deszăpezire acţionează pe Drumul Naţional 17 D care leagă Bistriţa de judeţul Maramureş şi au folosit zece tone de material antiderapant.

Drumul Naţional 15 A Bistriţa - Mureş este deszăpezit un singur utilaj care a folosit zece tone de material antiderapant.

“Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă le comandă celor care vor să pornească la drum să aibă maşinile echipate pentru sezonul rece, cu anvelope de iarnă, lanţuri şi să verifice ca încălzirea autoturismului să funcţioneze în parametri normali”, a afirmat purtătorul de cuvânt al CJSU BN.

În Pasul Tihuţa stratul de zăpadă măsoară 15 centimetri, iar temperaturile au coborât până la minus 5 grade Celsius.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO