Auto

CNAIR dă explicaţii: Expirarea autorizaţiei pentru porţiunea de 4,5 km din A3 nu afectează derularea proiectului

CNAIR dă explicaţii: Expirarea autorizaţiei pentru...

Autor: Laura Albu, Mediafax

20.08.2019, 16:18 173

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că expirarea autorizaţiei pentru porţiunea de 4,5 km din A3 vine în contextul în care proiectul se află în litigiu şi nu afectează desfăşurarea acestuia.

Alin Şerbănescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că obţinerea autorizaţiei de construcţie este ultimul pas care va permite desfăşurarea lucrărilor.

Potrivit acestuia, contractul aferent construcţiei celor 4,5 km ai Autostrăzii 3 dintre Aeroportul Transilvania (Ungheni) şi sud-vestul oraşului Târgu Mureş (plus drum legătură conexiune cu zona Promenada Mall/Metro) nu este încă semnat, întrucât firmele care au licitat încă sunt implicate în procesul juridic.

"Proiectul se află în litigiu. Abia după ce primim un răspuns din partea instanţei, vom obţine o nouă autorizaţie. Expirarea autorizaţiei nu înseamnă nimic, nu împiedică cu nimic desfăşurarea proiectului. E o temă aruncată în spaţiul public doar pentru a stârni anumite emoţii. Contractul de execuţie nu a fost încă semnat. Aşteptăm o decizie din partea instanţei", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Reacţia lui Alin Şerbănescu vine după ce Asociaţia Pro Infrastructură a anunţat, marţi, pe Facebook, că autorizaţia de construire pentru porţiunea de 4,5 km a Autostrăzii 3 dintre Aeroportul Transilvania (Ungheni) şi sud-vestul oraşului Târgu Mureş (plus drum legătură conexiune cu zona Promenada Mall/Metro) a expirat încă din luna aprilie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO