Auto

Coadă la primul Ferrari 4X4, în România. Şase comenzi pentru patru exemplare disponibile

Cum împarţi patru Ferrari FF de 270.000 euro bucata la şase români cu bani ?

Autor: Gabriel Botezatu

20.09.2011, 16:50 2357

Importatorul Ferrari în România, Forza Rossa, a primit până în prezent şase comenzi pentru primul model 4x4 al constructorului Ferrari Four (FF), disponibil la un preţ de pornire de 272.800 euro, inclusiv TVA.

Primul model cu tracţiune integrală al Ferrari a fost lansat marţi în prezenţa pilotului Giancarlo Fisichella, pilot de Formula 1.

Directorul de marketing al Forza Rossa, Lucian Şonea, a declarat că până în prezent importatorul a primit şase comenzi pentru modelul FF, însă României i-au fost alocate numai patru unităţi.

Noul model, prezentat în premieră la Salonul Auto de la Geneva, la începutul anului, este echipat cu un motor care dezvoltă 660 CP şi propulsează maşina de la 0 la 100 de kilometri în 3,7 secunde.

Ferrari Four este un vehicul cu patru locuri şi atinge o viteză maximă de 335 kilometri pe oră.

"Ferrari FF este un model confortabil şi foarte spaţios, dar în acelaşi timp o maşină fantastic de puternică. Personal, pe pistă am condus această maşină cu până la 280 kilometri pe oră, însă maşina poate atinge cote mai înalte", a declarat Fisichella.

Ferrari Four va fi disponibil în şase versiuni de culori, special create pentru acest model.

Până la sfârşitul anului, Forza Rossa va onora un total de 30 de comenzi pentru marca Ferrari.

Forza Rossa este deţinută de soţii Camelia şi Ion Bazac (fost ministru al Sănătăţii) prin Forza Rossa Holding. Forza Rossa a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 9 milioane euro, în creştere cu 10% faţă de 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO