Auto

Codul rutier nu creşte amenzile. Care este poziţia Poliţiei şi ce spune legea

Codul rutier nu creşte amenzile. Care este poziţia...

Autor: Iulian Dnistran

07.02.2015, 10:28 1798

După publicarea articolului despre modificările aduse Codului rutier, am observat în redacţie că am primit foarte multe comentarii care se refereau la creşterea amenzilor pentru folosirea telefonului mobil la volan sau pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă. Aşa că am contactat Poliţia pentru lămuriri şi ne-am uitat (de mai multe ori) pe lege.

Codul rutier se actualizează din nou pentru a fi în armonie cu legislaţia europeană privind siguranţa minorilor în vehicule. Astfel, Ordonanţa de Urgenţă nr. 195/2002 a fost modificată pentru a include noi reguli referitoare la transportul copiilor.

Am scris deja despre noutăţile din Codul rutier - prima dată în septembrie 2014, iar apoi în februarie 2015. La ultimul articol, însă, am primit foarte multe comentarii în care cititorii spuneau că am omis nişte modificări foarte importante, şi anume creşterea amenzilor (de până la zece ori) pentru vorbitul la telefon în timpul condusului şi pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă. Şi, după o scurtă căutare, am găsit nenumărate ştiri în care se vorbea despre presupusele creşteri ale amenzilor. Aşa că ne-am mai uitat o dată la textul legii şi am cerut şi opinia Poliţiei Române. Iar rezultatul este următorul:
„Informaţiile care au apărut în ultimele zile în presă sunt eronate. Singurele modificări sunt cele care au fost publicate în Monitorul Oficial şi vor fi puse în aplicare în data de 14 februarie 2015”, au declarat surse oficiale din cadrul Poliţiei Române pentru ProMotor.

Citiţi articolul integral pe www.promotor.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO