Auto

Comerţul cu piese şi accesorii auto, singurul segment care mai creşte pe o piaţă în scădere

Comerţul cu piese şi accesorii auto, singurul segment...

Autor: Emil Popescu

10.09.2013, 10:39 863

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut ca serie brută în primele şapte luni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cu 0,8%, dar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 0,6%, a anunţat marţi INS.

Evoluţia a fost influenţată de scǎderile înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (cu 7,3%, serie brută), comerţul cu autovehicule (7%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (4,2%). Creşteri au înregistrat activitǎţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (9,8%).

În luna iulie afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor au crescut ca serie brută, faţă de luna precedentă, cu 5,2%, dar ca serie ajustată s-au redus cu 1%.

Comparativ cu iulie 2012 indicatorii sunt mai mari cu 4,4%, respectiv 2%.

Totodată, Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat şi evoluţia activităţii de servicii de piaţă prestate populaţiei. Ca serie brută, indicatorul a scăzut în primele şapte luni cu 3,9%, iar ajustat a avut un ritm de scădere apropiat (4%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO