ANTREPRENORI LOCALI

Compania aeriană Blue Air atacă poziţia de lider a Wizz Air după ce şi-a crescut traficul cu 46% în primele nouă luni din 2017

5 oct 2017 Autor: Mirabela Tiron

Blue Air a semnat în acest an un acord pentru achiziţia a şase aeronave de tip Boeing 737 MAX, într-o tranzacţie ce depăşeşte 600 de milioane de dolari, aceasta fiind de altfel cea mai mare achiziţie de avioane în care este implicat un operator aerian local.

Afacerea românească şi-a asigurat creşterea traficului prin introducerea a peste 30 de rute noi, dar şi prin mărirea frecvenţei de zbor pe rutele existente.

Blue Air, cea mai mare companie aeriană cu capital privat românesc, a turat motoarele şi a bifat o creştere a traficului de pasageri cu 46% în primele trei tri­mestre din acest an comparativ cu peri­oada simi­la­ră a anului tre­cut.

„În primele nouă luni ale acestui an am transportat 3,88 milioane de pasageri, faţă de 2,6 milioane de pasageri în perioada similară a anului trecut”, au transmis către ZF oficialii companiei aeriene Blue Air.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 05.10.2017

 
Cuvinte cheie:
Blue Air
, crestere
, trafic
, wizz air
, companie aeriana
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide