Auto

Compania aeriană europeană Wow Air şi-a oprit activitatea: Mii de pasageri sunt afectaţi

Compania aeriană europeană Wow Air şi-a oprit...

Autor: Izabela Cutieru

28.03.2019, 17:09 228

Compania islandeză Wow Air şi-a întrerupt toate zborurile, afectând mii de pasageri. Pe pagina web a companiei se menţionează că operaţiunile încetează şi că toate zborurile au fost anulate, informând pasagerii că vor fi nevoiţi să facă rezervări la alte companii.

Companii aeriene, printre care Wizz Air, Easyjet şi Norwegian, s-au oferit să preia pasagerii, a spus un reprezentant Wow Air.

Compania Norwegian a menţionat că tarifele de repatriere vor fi disponibile cu o reducere de 25%, în funcţie de disponibilitate, atât timp cât pasagerii vor avea o rezervare valabilă pentru Wow Air.

Pe pagina web a companiei se specifică, de asemenea, o serie de metode prin intermediul cărora pasagerii afectaţi îşi pot recupera banii. Astfel, pasagerii care beneficiază de diverse metode de rezervare protejate, inclusiv de rezervări prin card de credit sau prin intermediul unui agent european de turism, ar trebui să încerce să-şi recupereze banii. În caz contrar, pasagerii au dreptul la o despăgubire din partea Wow Air „inclusiv în conformitate cu reglementările europene privind drepturile pasagerilor aerieni” sau, în caz de faliment, cererile ar trebui depuse la administrator sau lichidator.

Compania Wow Air a fost fondată în 2011 de către directorul său executiv, Skuli Mogensen. Zborurile au început în 2012 şi în timp au fost angajate peste 1.000 de persoane, compania transportând 3,5 milioane de pasageri anul trecut, cu 11 aeronave.

Compania aeriană a vândut bilete de zbor chiar şi în dimineaţa zilei de joi, când s-a produs colapsul.

O serie de companii aeriene s-a confruntat cu probleme financiare recent, factori cum ar fi facturile de combustibil mai mari şi excesul de capacităţi din sector contribuind la problemele acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO