Auto

Compania de curierat TNT România a sărit pragul de 50 mil. euro afaceri anul trecut

Compania de curierat TNT România a sărit pragul de 50 mil. euro afaceri anul trecut

La nivel internaţional grupul olandez TNT a fost preluat de către compania americană de curierat FedEx în schimbul sumei de 4,4 mld. euro. în 2013, United Parcel Service (UPS), cea mai mare companie de curierat din lume, a intenţionat să cumpere TNT Express, însă a renunţat la oferta de 5,2 miliarde de euro după ce Comisia Europeană s-a opus tranzacţiei.

Autor: Mirabela Tiron

10 oct 2017 369

Compania de curierat TNT România, una dintre cele mai mari de pe piaţa de profil, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 229 de milioane de lei (51 milioane de euro), în creştere cu 34% faţă de anul anterior, fiind primul an când operatorul sare de acest nivel al afacerilor, potrivit datelor de la Minis­terul de Finanţe. Avansul afacerilor com­paniei este în trend cu piaţa, cei mai mari jucători din curierat au reuşit să bife­ze creşteri cu două cifre pe fondul creş­terii numărului de comenzi. Oficialii companiei nu au transmis ce rezultate aşteaptă în acest an.

Deşi a reuşit să îşi crească cifra de afaceri din 2011 până anul trecut, compania TNT şi-a redus profitul net de la 11 mil. lei în 2011, la 6,3 milioane de lei anul trecut, arată aceeaşi sură. TNT avea anul trecut 352 de angajaţi Româ­nia. Tot anul trecut, compania de curie­rat şi-a dublat  suprafaţa terminalului cargo de pe Otopeni de la 2.000 la 4.000 metri pătraţi, potrivit surselor ZF.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro