Auto

Compania de curierat TNT România a sărit pragul de 50 mil. euro afaceri anul trecut

La nivel internaţional grupul olandez TNT a fost preluat  de către compania americană de curierat FedEx în schimbul sumei de 4,4 mld. euro. în 2013, United Parcel Service (UPS), cea mai mare companie de curierat din lume, a intenţionat să cumpere TNT Express, însă a renunţat la oferta de 5,2 miliarde de euro după ce Comisia Europeană s-a opus tranzacţiei.

La nivel internaţional grupul olandez TNT a fost preluat de către compania americană de curierat FedEx în schimbul sumei de 4,4 mld. euro. în 2013, United Parcel Service (UPS), cea mai mare companie de curierat din lume, a intenţionat să cumpere TNT Express, însă a renunţat la oferta de 5,2 miliarde de euro după ce Comisia Europeană s-a opus tranzacţiei.

Autor: Mirabela Tiron

10.10.2017, 00:05 397

Compania de curierat TNT România, una dintre cele mai mari de pe piaţa de profil, a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 229 de milioane de lei (51 milioane de euro), în creştere cu 34% faţă de anul anterior, fiind primul an când operatorul sare de acest nivel al afacerilor, potrivit datelor de la Minis­terul de Finanţe. Avansul afacerilor com­paniei este în trend cu piaţa, cei mai mari jucători din curierat au reuşit să bife­ze creşteri cu două cifre pe fondul creş­terii numărului de comenzi. Oficialii companiei nu au transmis ce rezultate aşteaptă în acest an.

Deşi a reuşit să îşi crească cifra de afaceri din 2011 până anul trecut, compania TNT şi-a redus profitul net de la 11 mil. lei în 2011, la 6,3 milioane de lei anul trecut, arată aceeaşi sură. TNT avea anul trecut 352 de angajaţi Româ­nia. Tot anul trecut, compania de curie­rat şi-a dublat  suprafaţa terminalului cargo de pe Otopeni de la 2.000 la 4.000 metri pătraţi, potrivit surselor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO