Auto

Compania de drumuri raportează „în acte“ marjă de profit de 30%

Compania de drumuri raportează „în acte“ marjă de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

12.07.2016, 00:07 939

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), în care lucrează 6.000 de oameni şi care are un buget de 1,5 mld. euro anual,  este una din­tre cele mai profitabile companii din România raportat la rezultatele comunicate în bilanţul  anual, lucrând în 2015 cu o marjă a profitului de 30%.

Doar Transgaz, cel mai mare producător local de gaze naturale, mai are o marjă de profit de 30%.

CNADNR şi-a majorat cifra de afaceri cu 9% în 2015, ajungând la 1,2 miliarde de lei (269 de milioane de euro), la un profit net de 368,8 milioane de lei (82,9 milioane de euro), în scădere cu 13% faţă de 2014, potrivit bilanţului depus la Ministerul de Finanţe. Cu acest rezultat, compania de drumuri are afaceri mai mari decât Strabag sau Hidroconstrucţia, cele mai mari firme de construcţii din România. CNADNR are însă ca obiect principal de activitate „reglementarea şi eficien­tizarea activităţilor economice“, potrivit mfinante.ro. În plus, CNADNR este o companie care are venituri provenite preponderent din banii primiţi de la bugetul de stat şi de la Uniunea Europeană şi nu este o companie al cărei obiectiv este realizarea unui profit net, însă organizarea din punct de vedere contabil este similară cu cea a unei companii care se ghidează după acest scop.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO