Auto

Compania de mobilitate electrică a grupului PPC în România instalează 16 staţii de încărcare a maşinilor electrice în campusul Politehnicii din Bucureşti

Compania de mobilitate electrică a grupului PPC în...

Autor: Cristina Bellu

16.05.2025, 12:57 141

PPC Blue, compania de mobilitate electrică a grupului PPC în România, a semnat un parteneriat cu Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie POLITEHNICA Bucureşti pentru dezvoltarea infrastructurii de mobilitate electrică din cadrul campusului universitar, prin instalarea de 16 staţii de încărcare a autovehiculelor electrice.

„Continuăm să extindem infrastructura de încărcare în toată ţara, răspunzând nevoii tot mai mari a şoferilor de vehicule electrice şi hibride de a avea acces facil la puncte de încărcare. Prin parteneriate strategice, precum cel semnat astăzi, accelerăm tranziţia către un transport cu emisii zero şi contribuim activ la formarea unei generaţii care înţelege şi susţine schimbarea”, spune Andreea-Dana Popescu, director al PPC Blue România.

Cele 16 staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice instalate în cadrul campusului  oferă 32 de puncte de încărcare. Una dintre staţii va avea încărcare ultrarapidă, în timp ce 4 dintre acestea vor oferi încărcare rapidă, iar 11 dintre ele vor fi staţii cu încărcare normală.

„Prin astfel de colaborări, le oferim studenţilor noştri nu doar acces la tehnologii de ultimă generaţie, ci şi un exemplu concret de cum mediul academic şi cel privat pot construi împreună un viitor mai sustenabil, pregătindu-i să facă faţă provocărilor viitorului.”, adaugă Mihnea COSTOIU, Rectorul POLITEHNICII Bucureşti.

În România, PPC blue operează peste 600 de puncte de încărcare în toate judeţele ţării, cu o putere totală instalată de peste 14.000 kW, şi oferă soluţii integrate de mobilitate electrică clienţilor rezidenţiali, companiilor şi instituţiilor publice din întreaga ţară.

În 2024, şoferii care şi-au încărcat maşinile electrice la staţiile PPC blue au parcurs în total 10.500.000 de km, echivalentul a 262 de ture în jurul Pământului, înregistrând o medie 0,20 kWh per km. În urma sesiunilor de încărcare, aceştia au contribuit la reducerea cu peste 1.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels