Auto

Compania germană Bosch a încheiat anul fiscal 2022 cu vânzări consolidate în valoare de 2,5 miliarde de lei în România, în creştere cu 4%; investiţiile derulate anul trecut s-au ridicat la 410 milioane de lei, în principal în fabricile din Cluj şi Blaj, precum şi la Centrul de Inginerie

Compania germană Bosch a încheiat anul fiscal 2022 cu...

Autor: Roxana Rosu

24.05.2023, 13:25 167

Compania germană Bosch a încheiat anul fiscal 2022 cu vânzări consolidate în valoare de 2,5 miliarde de lei (512 milioane de euro) în România, în creştere cu 4% faţă de 2021, în timp ce investiţiile derulate anul trecut s-au ridicat la 410 milioane de lei (aproximativ 83 de milioane de euro), în principal în dezvoltarea unităţilor de producţie din Cluj şi Blaj, precum şi la CentruL de Inginerie Bosch din Cluj.

În acelaşi timp, vânzările totale nete, inclusiv ale companiilor neconsolidate şi livrările interne către companii affiliate, s-au ridicat la 10,6 miliarde de lei (2,1 miliarde de euro), în creştere cu 29%, potrivit unui comunical al companiei.

„În 2022, Bosch a înregistrat în România o performanţă foarte bună, cu o creştere de două cifre, în ciuda mediului economic şi social dificil”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch S.R.L. şi reprezentantul Grupului Bosch în România.  

Creşterea cifrei vânzărilor s-a datorat în principal dezvoltării activităţii companiei şi investiţiilor strategice în producţie, cercetare şi dezvoltare, precum şi în domeniul serviciilor.

 „Păstrând accentul pe cercetare şi dezvoltare în domeniile cheie ale mobilităţii viitorului, transformând provocările în oportunităţi, adaptându-ne modul de lucru la noile circumstanţe şi aplicând un stil de conducere incluziv şi transparent, anul trecut am reuşit să atragem noi talente şi să ne menţinem poziţia printre cei mai buni angajatori din ţară”, a mai spus Mihai Boldijar.

Chiar dacă primele luni ale noului an fiscal au arătat că şi anul acesta va fi dificil, Bosch a înregistrat în România un început bun în primul trimestru din 2023, cu o uşoară creştere faţă de anul precedent.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO