Auto

Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti, cifră de afaceri mai mare cu 10% şi profit operaţional în creştere în S1

Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti, cifră de...

Autor: Mirabela Tiron

24.08.2018, 11:05 690

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), ce administrează aeroporturile Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa), a finalizat primul semestru din acest an cu venituri de 440 de milioane de lei, cu 8,3% mai mari faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit oficialilor companiei. Cifra de afaceri s-a ridicat la 425 milioane lei, cu 10% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017, în timp ce profitul operaţional a atins valoarea de 269,3 milioane lei, în creştere cu 19,1% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele transmise de oficialii companiei.

„Performanţa financiară crescută reflectă atât condiţiile favorabile de piaţă (creşterea traficului de pasageri), utilizarea capacităţilor aeroportuare existente aproape de nivelul maxim, cât şi o gestiune diligentă a cheltuielilor. În primele şase luni din 2018, ne-am concentrat pe respectarea strictă a unui grafic de lucrări de reparaţii curente ale suprafeţelor de mişcare (piste, căi de rulare, platforme) astfel încât infrastructura aeroportuară să fie disponibilă în bune condiţii în sezonul de vârf. Ne-am propus ca, până la sfârşitul anului, să modernizăm sistemele de plată şi acces în parcările auto şi să finalizăm procedurile de achiziţii pentru trei proiecte importante, care se vor derula şi pe parcursul anului viitor: reparaţia capitală a unei importante căi de rulare, modernizarea completă a pistei de decolare-aterizare „Pista 2” şi finalizarea lucrărilor la clădirile de terminal ale Aeroportului Băneasa”, a declarat Dan Baciu, directorul general al CNAB.

Îmbunătăţirea profitului companiei se datorează atât creşterii veniturilor din exploatare, în directă relaţie cu creşterea traficului pe aeroporturile Capitalei, cât şi diminuării cheltuielilor financiare cu 79,3%, ca urmare a rambursării anticipate a unui credit de investiţii în valoare de 31,72 milioane euro (sold final) contractat în ianuarie 2011, potrivit oficialilor companiei.

În primul semestru al acestui, aeroportul Henri Coandă, cel mai mare din ţară, a fost tranzitat de 6,3 milioane pasageri, cu 7% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO