Auto

Companiile aeriene devin din ce în ce mai pesimiste: estimările de scădere a traficului s-au înrăutăţit pe fondul celui de-al doliea val al pandemiei COVID-19

Companiile aeriene devin din ce în ce mai pesimiste:...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

29.09.2020, 17:39 64

Companiile aeriene globale şi-au redus marţi previziunile de trafic din 2020, după ce micul spor din vară s-a evaporat, pe fondul celui de-al doilea val al pandemiei şi introducerii de noi restricţii de călătorie, anunţă Reuters.

Traficul de pasageri pe tot parcursul anului va scădea cu 66%, a declarat Asociaţia Internaţională a Transportului Aerian (IATA), comparativ cu reducerea estimată anterior de 63%.

„Îmbunătăţirea pe care am văzut-o în lunile de vară s-a oprit mai mult sau mai puţin”, a spus Brian Pearce, economistul şef al IATA. Traficul din august a scăzut cu 75,3% ca număr de pasageri, precum şi ca distanţe parcurse, comparativ cu o scădere de 79,5% în iulie.

Companiile aeriene presează guvernele să abandoneze carantinele şi alte restricţii de călătorie şi, în schimb, să prefere testele rapide pentru COVID-19 în aeroporturi.

Factorii de încărcare care măsoară proporţia de locuri ocupate de aeronave au scăzut cu 27,2 puncte, până la un nivel record de 58,5% în august.

O revenire pe piaţa internă a Rusiei, în creştere cu 3% faţă de anul trecut, contrastează cu zborurile australiene în scădere cu 88% şi traficul intern chinezesc cu 19% mai mic faţă de anul trecut, a spus IATA.

Cererea de marfă a scăzut cu 12,6% în august, o îmbunătăţire faţă de scăderea cu 14,4% din iulie, a mai spus asociaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO