Auto

Companiile de logistică continuă investiţiile şi în acest an: Cele mai mari zece au rulat anul trecut afaceri de aproape 3,13 miliarde de lei cifre

Companiile de logistică continuă investiţiile şi în...

Autor: Bogdan Alecu

10.08.2019, 16:39 956

Companiile de logistică vor continua investiţiile şi în acest an, cererea de astfel de servicii din partea companiilor, atât româneşti, cât şi străine, fiind în urcare.

Cele mai mari zece companii de logistică au rulat anul trecut afaceri de aproape 3,13 miliarde de lei, în creştere cu 10% faţă de anul anterior, rezultat ce vine în contextul în care toţi jucătorii din domeniu au înregistrat creşteri. Cea mai mare creştere a fost înregistrată de Mainfreight, de 30%, la 107 mil. lei, urmat de Havi Logistics, cu un avans de 19%, la 590 mil. lei. Creşterea le-a permis celor de la Havi să se apropie de liderul clasamentului - Schenker Logistics. Dacă în 2017 diferenţa dintre cele două era de 74 mil. lei, în 2018 aceasta s-a redus la 11 mil. lei.

Cea mai mare companie de logistică rămâne Schenker Logistics România, fostul DB Schenker, care a finalizat anul trecut cu o cifră de afaceri de aproape 602 de milioane de lei, în creştere cu 6% faţă de anul anterior, arată datele oficiale de la Ministerul de Finanţe.

DB Schenker este una dintre cele mai mari companii de logistică şi de transport marfă de pe piaţa locală, ce oferă servicii logistice în domeniul transportului terestru, aerian şi maritim, dar şi servicii în managementul lanţului de aprovizionare şi distribuţie. Operatorul logistic este unul dintre cei mai mari angajatori din acest sector, cu 1.132 de salariaţi în 2017.

Afacerile companiei DB Schenker au fost pe creştere în ultimii ani, în 2012 compania raporta un nivel al cifrei de afaceri echivalent cu 74 mil. euro şi un profit net de 1,2 mil. euro.

În 2008, Schenker, divizia de transport şi logistică a Deutsche Bahn, a preluat casa de expediţii Romtrans, pentru circa 90 mil. euro, şi a înfiinţat firma Schenker Romtrans, al cărei nume a fost schimbat în DB Schenker.

Grupul Havi a intrat pe piaţă în 1995 odată cu McDonald’s, rămânând până în prezent distribuitor al lanţului de restaurante.

Havi Logistics, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de transport şi logistică, a terminat anul trecut cu o cifră de afaceri de 590 mil. lei, în creştere cu 19% faţă de anul precedent, arată calculele ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO