Auto

Concedierile de criză continuă: Nemţii de la Volkswagen renunţă la aproape 10.000 de angajaţi şi vor să închidă trei fabrici

Concedierile de criză continuă: Nemţii de la...

Autor: Alex Ciutacu

11.09.2020, 12:21 2767

Nemţii de la Volkswagen au decis să concedieze un sfert din forţa de muncă a diviziei de camioane MAN şi ia în calcul închiderea a trei unităţi de producţie, în cadrul unui plan de restructurare gândit să îmbunătăţească profitul net şi să deblocheze fonduri pentru dezvoltarea de noi vehicule, potrivit Blooomberg.

Două fabrici din Germania şi una din Austria sunt „puse în discuţie”, conform unui anunţ lansat vineri de producătorul auto.

Planul de restructurare ar genera circa 9.500 de concedieri şi ar trebui să îmbunătăţească rezultatul operaţional al companiei cu circa 1,8 miliarde euro.

Sectorul auto din Germania a fost lovit de o furtună de concedieri, în contextul în care cererea s-a prăbuşit din cauza crizei sanitare, în timp ce producătorii din sector se confruntau deja cu investiţiile masive în vehicule mai puţin dăunătoare pentru mediu.

De la Daimler, până la furnizori de componente auto precum Continental sau Schaeffler, jucătorii din industrie pregătesc zeci de mii de concedieri.

MAN face parte din Traton, o divize a Volkswagen pentru camioane, formată pentru a concura cu alţi giganţi precum Daimler şi Volvo în acest segment. Traton a lansat săptămâna aceasta o ofetă de 3,6 miliarde de dolari pentru a prelua integral producătorul american Navistar International, cu care are un parteneriat strategic de câţiva ani.

Creşterea marjei de profit pentru divizia MAN este esenţială pentru a putea finanţa investiţii în noi tehnologii, precum camioanele electrice.

Vânzările de vehicule comerciale au scăzut cu 35% în priimele şase luni ale anului, conform datelor agregate de Asociaţia Europeană a Producătorilor de Automobile.

Scopul planului de restructurare este creşterea marjei cu 8% până în 2023, a anunţat compania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO